Donuts - Cook For All
Donuts

Donuts

Donuts με σοκολάτα κ άχνη, με ζάχαρη κ με μαρμελάδα φράουλα κ ζελεδάκια αρκουδάκια

Υλικά

– 1 ξηρή μαγιά την διαλύουμε σε μισό φλιτζανάκι νερό
– 2κ.σ. ζάχαρη
– 1 πρέζα αλάτι
– 3 1/2 κούπες αλεύρι
– 1 αυγό
– 3 κ.σ. βούτυρο
– 1 κούπα γάλα


BrandsGalaxy

Επώνυμα brands με έκπτωση έως -80%! Ισχύει για αγορές έως 08/03/2024.Προσφορά!!!



BrandsGalaxy

Επώνυμα brands με έκπτωση έως -80%! Ισχύει για αγορές έως 08/03/2024.Προσφορά!!!


Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη, ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά τα χτυπάμε λίγο με το σύρμα κ στο τέλος το αλεύρι.
Το πλάθουμε στον πάγκο πολύ ώρα μέχρι να” κορδάρει “δηλαδή να γίνει σαν λάστιχο. Λαδώνουμε μια λεκάνη βάζουμε την ζύμη μέσα,την σκεπάζουμε με μεμβράνη κ την αφήνουμε 1/2ώρα να φουσκώσει . Ανοίγουμε την ζύμη με πλάστη 1δάχτυλο πάχος περίπου, παίρνουμε ένα στρογγυλό κουπατ ή ένα ποτήρι , κόβουμε κ παίρνουμε ένα κορνέ ή ένα καπάκι από αναψυκτικό κ κόβουμε στην μέση για να δημιουργήσουμε τρύπα.
Κάθε ντόνατς τοποθετείται σε λαδόκολλα κ τα αφήνουμε σκεπασμένα να φουσκώσουν
για 1/2ώρα περίπου.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ηλιέλαιο ή σπορέλαιο μπόλικο κ το αφήνουμε λίγο να ζεσταθεί καλά . Τοποθετούμε τα ντόνατς μέσα στην κατσαρόλα μαζί με την λαδόκολλα κ όταν αρχίζει παίρνουν χρώμα τα γυρνάμε.
με μια ξύλινη κουτάλα .
Βγάζουμε τα ντόνατς σε ένα τρυπητό με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το περιττό λάδι.
Τέλος διακοσμούμε κατά βούληση.
Με ζάχαρη, κάποια τα έκοψα τα γέμισα με Μερέντα (χωρίς τρύπα αυτά τα έκανα)κ άχνη
Και τέλος με μαρμελάδα φράουλα μέσα.
Από έξω έλιωσα άχνη με σταγόνες νεράκι
έριξα από πάνω κ έβαλα τα ζελεδάκια
Έγιναν καταπληκτικά!!!

 

Η Συνταγή είναι από Kiki Maxairidou της ομάδας “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”

 


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top