Κέικ με μήλο και χυμό πορτοκαλιού - Cook For All
Κέικ με μήλο και χυμό πορτοκαλιού

Κέικ με μήλο και χυμό πορτοκαλιού

Η Συνταγή είναι από Αγγελική Αγγελάκι της ομάδας “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”

Υλικά

 

1 ποτήρι ελαιόλαδο

1 ποτήρι ζάχαρη

1/2 ποτήρι στέβια
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
3 μεγάλα αυγά
1 μεγάλο μήλο κομμένο σε μικρά κομματάκια
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουτ.γλυκου μπέικιν
3 κουταλιές σούπας κακάο
1 κουτ. γλυκού κανέλλα τριμμένη
Στην μύτη του κουταλιού λίγο γαρύφαλλο τριμμένο

Εκτέλεση

 

Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζω το λάδι, τη ζάχαρη, τα αυγά και τα χτυπάω 5 λεπτά στο μίξερ, προσθέτω τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη κανέλλα, το γαρύφαλο και το αλεύρι και με το μπέικιν και χτυπάω με μίξερ άλλα 5 λεπτά.

Σε ένα άλλο μπωλ βάζω 3 κουταλιές σούπας κακάο και παίρνω λίγο από το έτοιμο μείγμα για κέικ και το ανακατεύω προσθέτοντας και 3-4 κουταλιές νερό.
Ανακατεύω καλά.
Στο πρώτο μείγμα προσθέτω ελαφρώς αλευρωμένα τα κομμάτια μήλου.
Σε δύο φόρμες βουτυρωμένες ρίχνω εναλλάξ λίγο από το πρώτο μείγμα και έπειτα λίγο από το μείγμα με κακάο.
Ψήνω στους 180 βαθμούς στον αέρα.

 


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top