Ελιόψωμα για όλες τις ώρες - Cook For All
Ελιόψωμα για όλες τις ώρες

Ελιόψωμα για όλες τις ώρες

Υλικά

– 1 μαγιά ξερή
– 1κ σ.ζαχαρη
– 4κ.σ.ελαιλαδο
– 270 ml.νερο χλιαρό
– 450γρ αλεύρι γ.ο.χ
– μισό κ.γ.αλατι
– ελιές τεμαχισμένες 150γρ.
– βούτυρο

 

Εκτέλεση

Σε μπόλ 1 μαγιά ξερή, 1κ σ.ζαχαρη, 4κ.σ.ελαιλαδο, 270 ml.νερο χλιαρό, 450γρ αλεύρι γ.ο.χ και μισό κ.γ.αλατι.
Τα χτύπησα με τους γάντζους 7-8 λεπτά.
Σκεπαζω για μία ώρα και μετά το πιέζω να ξεφουσκώσει, πασπαλιζω λίγο αλεύρι, ρίχνω ελιές τεμαχισμενες 150γρ.
Λαδωνω τα χέρια μου, ζυμώνω λιγο να ενσωματωθούν, μεταφέρω τη ζύμη σε ταψί με λαδόκολλα και την κοβω σε 8-10 κομμάτια.
Πλαθω μπαστούνια, λίγες ελιτσες επιπλέον επάνω και σκεπάζω 1 ώρα.
Τα ψήνω στους 200β. αερα για 15-20 λεπτά περίπου αφού τα ψεκασω με νερό.
Όταν πάρουν το χρώμα που μας αρέσει τα βγάζουμε, ψεκαζουμε πάλι νεράκι και τα περνάμε με βούτυρο….❤️🥰

Η Συνταγή είναι από Ελινα Σκλαβου  – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top