Cheesecake με σοκολάτα και γκανάζ - Cook For All
Cheesecake με σοκολάτα και γκανάζ

Cheesecake με σοκολάτα και γκανάζ

Το απόλυτο σοκολατένιο γλυκό!

Υλικά

Για 4-6 άτομα
– 3 συσκευασίες τυρί κρέμα των 200 γραμμαρίων η καθεμία
– 1 φλιτζάνι ζάχαρη 200 γραμμάρια
– 4 αυγά
– 1 φλιτζάνι σοκολάτα κουβερτούρα σοκολάτας ψιλοκομμένη 150 γραμμάρια
– 1 συσκευασία μπισκότα τύπου digestive
– 6 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
– 1 συσκευασία κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
– 1 κουβερτούρα ψιλοκομμένη
– Σαντιγί για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Για τη βάση
Ρίχνετε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα θρυμματίζετε. Στη συνέχεια ανακατεύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Έπειτα βουτυρώνετε μια φόρμα στρογγυλή 28 εκ. με αποσπώμενο πάτο και απλώνετε το μείγμα μπισκότου σε όλη την επιφάνεια της φόρμα και στα πλαϊνά.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 10 λεπτά.
Για τη γέμιση
Στο κάδο του μίξερ ανακατεύουμε τις συκσευασίες με το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τα αυγά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 40 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια διπλώνετε με μια σπάτουλα σιλικόνης τη λιωμένη σοκολάτα μαζί με το μείγμα τυρί κρέμα μέχρι να γίνει μια απαλή σοκολατένια κρέμα.
Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά μέχρι να πήξει.
Αφήνετε το cheesecake να παγώσει καλά. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνετε στην ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύετε για να γίνει η γκανάζ.
Αδιάζετε την γκανάζ πάνω από το cheesecake και γαρνίρετε με ροζέτες από σαντιγί.

Η Συνταγή είναι από Dessert Talking – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top