Καρυδόπιτα με κρέμα - Cook For All
Καρυδόπιτα με κρεμα

Καρυδόπιτα με κρέμα

Υλικά

– Ένα ποτήρι ζάχαρη
– 5 αυγά
– Ένα ποτήρι λάδι
– Ένα φλυντζανακι κονιάκ
– Ξύσμα πορτοκαλιού
– 400 γρ καρύδια τα μισά χοντροσπασμενα και τα αλλά μισά ψηλό αλεσμένα
– 200 γρ φρυγανιά
– 2 κουταλακια μπέικιν πάουντερ και ένα σόδα
– 1 κουταλάκι κανέλα
– Μισό κουταλάκι γαρύφαλο και μισό μοσχοκάρυδο
– 2 βανίλιες
Σορόπι
– 2 ποτήρια ζάχαρη
– 2 ποτήρια νερό
– Ξυλάκι κανέλας
– Λίγο χυμό λεμονιού
Κρεμα
– 3 ποτήρια γάλα
– 5 κουταλιές ζάχαρη
– 5 κουταλιές corn flour
– Μια βανίλια
– Μισό ποτήρι φρέσκα κρεμα*
Σε κατσαρολάκι βάζω τα 4 πρώτα υλικα και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει. Την αφήνω να κρυώσει αρκετά και ρίχνω τη κρεμα χτυπώντας την με το μιξερ.

Εκτέλεση

Κάνω το σιρόπι και το αφήνω να κρυώσει.
Χωρίζω τα αυγά και χτυπω τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Σε άλλο μπολ χτυπω λάδι με ζάχαρη και βάζω ένα ένα τους κρόκους μετά το κονιάκ ξύσμα τη φρυγανιά και ξαναχτυπω. Βάζω και τα υπολοιπα υλικα. Τέλος βάζω τη μαρέγκα ανακατεύοντας ελαφρά με κουτάλι. Βάζω το μείγμα σε αλευρωμένο παυρεξ και ψήνω στους 180 για 40 λεπτά. Μόλις βγει από το φούρνο βάζω το σορόπι.
Κρεμα
Μισό ποτήρι φρέσκα κρεμα
Σε κατσαρολάκι βάζω τα 4 πρώτα υλικα και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει. Την αφήνω να κρυώσει αρκετά και ρίχνω τη κρεμα χτυπώντας την με το μιξερ.

*Η φρέσκια κρέμα, γνωστή και ως crème fraîche, είναι ένα γαλακτοκομικό προϊόν με πλούσια υφή και ελαφρώς όξινη γεύση. Παρασκευάζεται από ζυμωμένο γάλα και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, γύρω στο 30%.
Στη συνταγή για καρυδόπιτα με κρέμα, η φρέσκια κρέμα χρησιμοποιείται στην κρέμα που καλύπτει το γλυκό. Προσδίδει στην κρέμα πλούσια γεύση και υφή, ενώ η όξινη γεύση της δίνει μια ωραία ισορροπία στη γλυκύτητα του γλυκού.

Η Συνταγή είναι από Καίτη Παναγιώτου – “Αγαπώ τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Οι συνταγές μας😍😍😍”

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top