Καρυδόπιτα με κρεμα - Cook For All
Καρυδόπιτα με κρεμα

Καρυδόπιτα με κρεμα

Η Συνταγή είναι από Καίτη Παναγιώτου – “Αγαπώ τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Οι συνταγές μας😍😍😍”.

Υλικά!!!

Ένα ποτήρι ζάχαρη
5 αυγά
Ένα ποτήρι λάδι
Ένα φλυντζανακι κονιάκ
Ξύσμα πορτοκαλιού
400 γρ καρύδια τα μισά χοντροσπασμενα και τα αλλά μισά ψηλό αλεσμένα
200 γρ φρυγανιά
2 κουταλακια μπέικιν πάουντερ και ένα σόδα
1 κουταλάκι κανέλα
Μισό κουταλάκι γαρύφαλο και μισό μοσχοκάρυδο
2 βανίλιες
Σορόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Ξυλάκι κανέλας
Λίγο χυμό λεμονιού
Κρεμα
3 ποτήρια γάλα
5 κουταλιές ζάχαρη
5 κουταλιές corn flour
Μια βανίλια
Μισό ποτήρι φρέσκα κρεμα
Σε κατσαρολάκι βάζω τα 4 πρώτα υλικα και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει. Την αφήνω να κρυώσει αρκετά και ρίχνω τη κρεμα χτυπώντας την με το μιξερ.

Εκτέλεση!!!

Κάνω το σιρόπι και το αφήνω να κρυώσει.
Χωρίζω τα αυγά και χτυπω τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Σε άλλο μπολ χτυπω λάδι με ζάχαρη και βάζω ένα ένα τους κρόκους μετά το κονιάκ ξύσμα τη φρυγανιά και ξαναχτυπω. Βάζω και τα υπολοιπα υλικα. Τέλος βάζω τη μαρέγκα ανακατεύοντας ελαφρά με κουτάλι. Βάζω το μείγμα σε αλευρωμένο παυρεξ και ψήνω στους 180 για 40 λεπτά. Μόλις βγει από το φούρνο βάζω το σορόπι.
Κρεμα
Μισό ποτήρι φρέσκα κρεμα
Σε κατσαρολάκι βάζω τα 4 πρώτα υλικα και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει. Την αφήνω να κρυώσει αρκετά και ρίχνω τη κρεμα χτυπώντας την με το μιξερ.


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top