Καρυδόπιτα - Cook For All
Καρυδόπιτα

Καρυδόπιτα

το συνοδεψα με παγωτό βανίλια

Υλικά

– 8 Αυγά
– 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
– 1/2 φλιτζάνι γάλα
– 3 φλιτζάνια αλεύρι φαρινα που φουσκώνει μόνο του
– Καρύδια ανάλογα με τα γούστα μας εγώ έβαλα περίπου 300 γραμμάρια
– 1 κουταλάκι κανέλα
– 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
Για το Σιρόπι:
– 1 κιλό ζάχαρη
– 1 λίτρο νερό
– 2 βανιλιες
– χυμό απο μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Κάνουμε πρώτα το Σιρόπι βάζουμε ζάχαρη νερό αφου πάρουν μια βράση τα Αφήνουμε 5 λεπτά βάζουμε της βανιλιες το χυμό λεμονιού και κατεβάζουμε από τη φωτιά και το Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Περνάμε τα καρύδια στο μπλέντερ και προσθέτουμε 1 κουταλιά ζάχαρη την κανέλα και το γαρύφαλλο και Ανακατεύουμε. Χτυπάμε στο μίξερ τα Αυγά με την Ζάχαρη να Αφρατεψουν πολύ καλά όταν ειναι έτοιμα προσθέτουμε διαδοχικά το γάλα με την φαρινα Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει παχυρευστο προσθέτουμε τα καρύδια και Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο ταψί καλά βουτυρομενο και Αλευρωμενο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους στους 180 βαθμούς Μέχρι να πάρει σκούρο καφέ χρώμα. Σιροπιαζουμε όσο το γλυκό μας είναι ζεστό με κρύο Σιρόπι!!! 👌

Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top