Καρυδόπιτα - Cook For All
Καρυδόπιτα

Καρυδόπιτα

Υλικά

– 150 γρμ καρύδια αλεσμένα
– 1 βούτυρο
– 1 φλυτζ ζάχαρη
– μισό φλυτζ γάλα
– 3-4 αυγά
– 1 κγ κανέλα
– Μισό γαρίφαλο
– Αλεύρι φαρίνα δυόμιση φλυτζ
– Σιρόπι
– Δυόμιση φλυτζ ζάχαρη
– Ενάμισυ ποτήρι νερο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα αλεσμένα καρύδια, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το γάλα, τα αυγά, την κανέλα και το γαρίφαλο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε σιγά-σιγά το αλεύρι φαρίνα, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα.
Απλώστε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ετοιμάστε το σιρόπι αφήνοντας νερό και ζάχαρη να βράσουν μέχρι να δημιουργηθεί ένας σιρόπι.
Αφού βγει από το φούρνο, αφήστε την καρυδόπιτα να κρυώσει ελαφρώς και αμέσως μετά ρίξτε το ζεστό σιρόπι πάνω της.
Αφήστε την πίτα να απορροφήσει το σιρόπι και να κρυώσει εντελώς πριν την κόψετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Η Συνταγή είναι από Χριστινα Καλογιαννη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. (όσο αφορά τα υλικά)


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top