Αμυγδαλωτά ή εργολάβοι - Cook For All
Αμυγδαλωτά ή εργολάβοι

Αμυγδαλωτά ή εργολάβοι

Υλικά

– 500 γρ αμυγδαλο ασπρισμένο
– 5 ασπράδια από μέτρια αυγά
– 300 γρ. ζαχαρη
– 2 βανιλιες
– 1 γεμάτη κουταλιά σιμιγδάλι ψιλο
– Λίγο αμυγδαλο φιλέ
– Εσάνς αμυγδάλου ή λικέρ αμαρετο

Εκτέλεση

Χτυπαμε τα ασπραδια μαρεγκα με μισ πρεζα αλατι.
Τρίβουμε σε δόσεις το αμύγδαλο μαζί με τη ζάχαρη όσο πιο ψιλο μπορούμε..
Μετα το ρίχνουμε σε μια λεκάνη και αναμιγνύουμε και τα υπολοιπα υλικά + τη μαρέγκα..
Πλάθουμε μπαλάκια σαν μεγάλο καρύδι και τα βαζουμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικο χαρτί ρίχνοντας το φίλε από πάνω
Ψήνουμε σε αντιστάσεις 200β στη μεσαία σχάρα για 18 λεπτά περίπου…
Ο φούρνος να είναι καλά προθερμασμένος.Δεν τα παραψηνουμε γιατί σκληραινουν.

Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top