Αφράτο γλύκισμα - Cook For All
Αφράτο γλύκισμα

Αφράτο γλύκισμα

Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ”.

Υλικά

– 2 φύλλα σφολιάτα
– ζάχαρη κρυσταλλική
– λίγα αμύγδαλα
(Αυτά τα άλεσα στο μούλτι)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
– 1000ml γάλα πλήρες
– 200γρ ζάχαρη κρυσταλλική
– 80γρ κόρον-φλάουρ
– 80γρ βούτυρο παγωμένο
– 2 αυγά ολόκληρα
– 6 κρόκους
– 1κ.γ γεμάτη σιρόπι βανίλιας

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία βάζουμε το γάλα και ρίχνουμε την μισή από την ποσότητα της ζάχαρης και την βανίλια. Σέ ένα άλλο σκεύος βάζουμε τα αυγά τους κρόκους τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορν-φλαουερ τα ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί να μην μείνουν γρομπαλακια. Αφού έχει ζεσταθεί το γάλα βάζουμε λίγο-λίγο στο σκεύος με τα αυγά. Και ανακατεύουμε. Όταν ζεσταθούν τα αυγά τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα και με έναν αυγοδαρτι τα Ανακατεύουμε. Σέ λίγα λεπτά αυτή η κρέμα θα σφίξει. Όταν κάνει φουσκάλες την κατεβάζουμε και ρίχνουμε το παγωμένο βούτυρο την μεταγγίζουμε σέ ένα άλλο σκεύος και καλύπτουμε την επιφάνεια όλη με μεμβράνη. Την αφήνουμε λίγη ώρα έξω να φύγει η μεγάλη θερμοκρασία της και την βάζουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο. Όταν έχει σφίξει την βάζουμε στον κάδο του μίξερ και την δουλεύουμε έως ότου αφρατεψει.
Τώρα για τα φύλλα.
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου βάζουμε μέσα το φύλλο το τρυπάμε παντού με 1 η 2 πιρούνια και το πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και τα αμύγδαλα. Το ψήνομαι στους 190 για 10′ το βάζουμε το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ρίχνουμε πάλι ζάχαρη και τα τριμμένα αμύγδαλα. Το ψήνομαι για 20′. Το βγάζουμε και το βάζουμε πάνω σέ μια σχάρα. Για να μην νωτισει. Το ίδιο κάνουμε και με το άλλο φύλλο.
Τέλος μοντάρουμε το γλυκό. Αν θέλουμε το κάνουμε ατομικά. Η βάζουμε κρέμα σε όλο το φύλλο. Και το επαναλαμβάνουμε άλλες 2-3 φορές. Ρίχνουμε λίγο από το φύλλο που κόψαμε από τα πλάγια το θρυμματίζουμε και ρίχνουμε άχνη. Και τέλος το απολαμβάνουμε ‼️‼️‼️‼️‼️

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top