Κοτόπουλο φρικασέ - Cook For All
Κοτόπουλο φρικασέ

Κοτόπουλο φρικασέ

Υλικά

– Στήθος κοτόπουλου
– 3 μεγάλα πράσα
– 1 μεγάλο σέλερι
– Περίπου 100γρ μανιτάρια..
– 2 κρεμμύδια ξερά
– Αλάτι..Πιπέρι
– Λίγο κρέμα γάλακτος ( 1 φλυτζάνι του ελληνικού καφέ)
– Κορνφλαουρ ( 1 κσ)
– 2 κρόκους
– 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε κυβους..
Το σωταρουμε με λίγο ελαιόλαδο και μόλις ροδίσει ελαφρά το βάζουμε σε ένα πιάτο..
Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα και σωταρουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν καλά ρίχνουμε λίγο νεράκι και προσθέτουμε το κοτόπουλο βράζουμε για λίγο.. Μόλις είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την φωτιά και φτάχνουμε το αυγόλέμονο..
Βγάζουμε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα.. Χτυπάμε τους κρόκους το λεμόνι και την κρέμα γάλακτος.. Διαλύουμε και το κορνφλαουρ και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα αφήνουμε να πάρει 2 με 3 βράσεις.. Και το φαγητό μας είναι έτοιμο!! Έγινε πεντανόστιμο!!

Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top