Μαρμελάδα φράουλα - Cook For All
Μαρμελάδα φράουλα

Μαρμελάδα φράουλα

Η Συνταγή είναι από Vasoula Andreou – Σπιτικές συνταγές της μαμάς – “ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ…”.

Υλικά!!!

1 κιλό φράουλες ώριμες
600 γρ. ζάχαρη
Χυμό από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση!!!

Πλένουμε καλά τις φράουλες.τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε στη μέση ή στα 4 αν είναι μεγάλες.
Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε μερικές ώρες μέχρι οι φράουλες να βγάλουν τα υγρά τους.
βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ξαφρίζοντας συχνά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και προσέχοντας να μην φουσκώσουν.
Αφού πήξει, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
Αποσύρουμε από το μάτι και βάζουμε την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.
Σφραγίζουμε καλά με το καπάκι και τα γυρνάμε ανάποδα.
Τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν.
Για να αποστειρώσουμε το βάζο:
Το βουτάμε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για μερικά λεπτά.
Το τοποθετούμε ανάποδα μέσα σε ένα ταψί πάνω σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας.
Κάνουμε το ίδιο με το καπάκι.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, στους 100°C για 10 λεπτά.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top