Νηστίσιμη ντοματόπιτα - Cook For All
Νηστίσιμη ντοματόπιτα

Νηστίσιμη ντοματόπιτα

Η Συνταγή είναι από Σπιτικές συνταγές της μαμάς – “ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ…”.

Υλικά!!!

για ένα μέτριο ταψί:
600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
1κ.σ. ξύδι
μία πρέζα αλάτι
Χλιαρό νερό όσο πάρει
Νισεστέ για το άνοιγμα του φύλλου
Υλικά για τη γέμιση:
3 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
δυόσμο
Αλάτι-πιπέρι
Μία πρέζα ζάχαρη
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση!!!

Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη για τα φύλλα.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα .Αλατίζουμε και ρίχνουμε το ξύδι το λάδι και το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι το ζυμάρι μας να είναι μαλακό αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσουν .
Στη συνέχεια, ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, κατεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί με λίγο ελαιόλαδο .Κόβουμε το ζυμάρι μας σε 6 μπαλάκια και πασπαλίζοντας με νισεστέ τον πάγκο εργασίας μας, ανοίγουμε το κάθε ένα από αυτά σε μέτριου πάχους φύλλο. .Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί 3 φύλλα στο κάτω μέρος λαδώνοντας τα ενδιάμεσα. Από πάνω ρίχνουμε την γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα επίσης λαδωμένα ενδιάμεσα. Τυλίγουμε τα φύλλα που προεξέχουν από το ταψί προς τα μέσα.
Λαδώνουμε ελαφριά το τελευταίο φύλλο της πίτας και βρέχουμε με λίγο νερό για να γίνει πιο τραγανό. Χαράζουμε και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις πάνω κάτω για 1 ώρα.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top