Quiche Lorraine αρμυρή τάρτα με κοτόπουλο πράσο και αγριόσκορδο - Cook For All
Quiche Lorraine αρμυρή τάρτα με κοτόπουλο πράσο και αγριόσκορδο

Quiche Lorraine αρμυρή τάρτα με κοτόπουλο πράσο και αγριόσκορδο

Υλικά

🌱 200γρ αλεύρι
🌱 100γρ βούτυρο σε μικρά κομμάτια κομμένο
🌱 1/2 κγλ αλάτι
🌱 5 κσ νερό
🌱 3 αυγά
🌱 250ml κρέμα γάλακτος
🌱 1 πρέζα άσπρο πιπέρι (εγώ έβαλα μαυροπιππερο)
🌱 125γρ τριμμένο κασέρι Emmentaler
🌱 1/2 πράσο ψιλοκομμένο
🌱 100γρ αγριοσκορδο ψιλοκομμένο
🌱 200γρ κοτόπουλο σε κομματάκια κομμένο
🌱 1 πρέζα μπαχαρικά για κοτόπουλο

 

Εκτέλεση

Κοσκινιζουμε 🌱200γρ αλεύρι, μοιράζουμε πάνω του🌱 100γρ βούτυρο σε μικρά κομμάτια κομμένο, 🌱1/2 κγλ αλάτι και 🌱5 κσ νερό. Τα ζυμώνουμε και αφηνουμε το ζυμάρι 2 ώρες στο ψυγείο σε αλουμινοχαρτο να ξεκουραστεί.
Το ανοίγουμε ενα φύλλο (4 χιλιοστά πάχος) και το βάζουμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμενη φόρμα. Στις άκρες γύρω γύρω να έχει 2 πόντους ύψος περίπου.
‼️Τιπ: Για να μη το αλευρωσω, το άνοιξα πάνω σε λαδόκολλα και το σκεπασα με μια σακούλα, ανοίγοντας το. Έτσι το τοποθέτησα εύκολα στην φόρμα μου. Στο μπατο της φόρμας έβαλα λαδόκολλα. Κι αυτή για ευκολία, βγάζοντας την τάρτα αργότερα από την φόρμα.
Σε μια κούπα χτυπάμε🌱 3 αυγά με 🌱250ml κρέμα γάλακτος και🌱 1 πρίζα άσπρο πιπέρι (εγώ έβαλα μαυροπιππερο). Προσθέτουμε 🌱125γρ τριμμένο κασέρι Emmentaler, 🌱1/2 πράσο ψιλοκομμένο,🌱 100γρ αγριοσκορδο ψιλοκομμένο, 🌱200γρ κοτόπουλο σε κομματάκια κομμένο και🌱 1 πρίζα μπαχαρικά για κοτόπουλο. Τ ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε πάνω στην ζύμη, αφού την τρυπήσαμε λίγο.
Σε προθερμασμενο φούρνο ψήνουμε την τάρτα μας στην δεύτερη σχάρα απο κάτω στους 200°βαθμους για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Την αφηνουμε λίγο να κρυώσει, την βγάζουμε από την φόρμα και την απολαμβάνουμε ζέστη ή κρύα μ ένα ωραίο άσπρο κρασάκι!!!
‼️η αυθεντική συνταγή δεν έχει κοτόπουλο, αλλά μπέικον. Έτσι το αγαπούν οι Γάλλοι. Θα μπορούσαμε να βάλουμε όμως και ζαμπόν. Εγώ με ζαμπόν συνηθίζω να την κάνω. Είχα όμως κοτόπουλο να καταναλώσω και έτσι δοκίμασα νέα γεύση. Γι αυτό πρόσθεσα και μπαχαρικά κοτόπουλου. 😉

 
Η Συνταγή είναι από Kalli Greatheart – “Συνταγές απλές και εύκολες”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top