Ραβανί Βέροιας - Cook For All
Ραβανί Βέροιας

Ραβανί Βέροιας

Υλικά

– 1 Πακέτο σιμιγδάλι χονδρό 500γρ
– 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 κούπα φρέσκο βούτυρο αγελαδος η φυτινη
– 3/4 κούπας ζάχαρη
– 4 αυγά
– 1 κεσεδάκι γιαούρτι
– 2 κουταλάκια του γλυκοί μπεικιν παουντερ
– 1 κουτ του γλυκού σόδα..!!
– Ξύσμα πορτοκαλιού
ΣΙΡΟΠΙ
– 3.1/2 Κούπες νερό
– 4 Κούπες ζάχαρη
– σταγόνες λεμόνι και την μισή λεμονόκουπα
– 5 Σταγόνες μαστιχελαιο η μισή κουταλιά μαστίχα τριμμένη με λίγο ζάχαρη στο μπλέντερ….
όλα μαζί σε κατσαρολακι και βράσιμο για 15 λεπτά..!!

 

Εκτέλεση

Βάλτε σε μια σουπιέρα το σιμιγδάλι,το αλεύρι το μπεικιν την σόδα και ανακατέψτε όλα μαζί..!!
Σε μια λεκάνη χτυπήστε τα αυγά καλά, προσθέστε την ζάχαρη χτυπήστε καλά και ρίξτε το γιαούρτι το βούτυρο, Ανακατέψτε και ρίξτε σιγά σιγά και τα υπόλοιπα υλικά…λαδώστε το ταψάκι σας και ψήστε σε 32 νούμερο ταψί σε προθερμασμενο φούρνο σε αέρα στους 170 για 50 λεπτά.. ψήστε πολύ καλά τρυπώντας με ένα μαχαίρι το γλυκό να βγαίνει καθαρό…ρίξτε το σιρόπι χλιαρό έως κρύο πάνω σε καυτό γλυκό..αφήνετε τα απορροφήσει το σιρόπι και σερβίρετε !!

 

Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top