Αυγά μάτια - Cook For All
Αυγά μάτια

Αυγά μάτια

Υλικά!!!

  • 2 αυγά
  • 2 κ.τ. σούπας λάδι (ή βούτυρο)
  • Αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά, για γεύση)

Εκτέλεση!!!

  1. Θερμάνετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε αρκετό λάδι ή βούτυρο για να καλύψει τον πυθμένα του τηγανιού.
  2. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ψηλό ποτήρι για να σπάσετε το καθένα και να το ρίξετε σε ένα μπολ. Αν προτιμάτε, μπορείτε να σπάσετε κάθε αυγό απευθείας στο τηγάνι.
  3. Ρίξτε τα αυγά στο ζεστό λάδι ή βούτυρο στο τηγάνι. Φροντίστε να τα ρίξετε το ένα δίπλα στο άλλο και όχι πάνω απότομα για να αποφύγετε το σπάσιμο των κρούστας τους.
  4. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι και πιπέρι για γεύση. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε άλλα μπαχαρικά ή βότανα που σας αρέσουν, όπως πάπρικα ή δυόσμο.
  5. Με ένα κουτάλι ρίχνετε καυτό λάδι πάνω στους κρόκους για να κάνουν κρούστα. Αφήστε τα αυγά να τηγανίζονται για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία κρούστα και το ασπράδι να σκληρύνει. Αν θέλετε το ασπράδι πιο ψημένο, μπορείτε να το αφήσετε λίγο περισσότερο.
  6. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να βγάλετε τα αυγά από το τηγάνι και να τα τοποθετήσετε σε ένα πιάτο. Μπορείτε να τα σερβίρετε άμεσα.

Αυτή είναι μια απλή συνταγή για τηγανιτά αυγά. Μπορείτε να προσθέσετε ή να προσαρμόσετε τα υλικά και τη διαδικασία σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Καλή επιτυχία!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top