Αρακάς - Cook For All
Αρακάς

Αρακάς

Υλικά!!!

  • 500 γραμμάρια αρακά (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
  • 4 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Νερό
  • Φρέσκο θυμάρι ή άλλα μυρωδικά (προαιρετικά)

Εκτέλεση!!!

 

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, θερμάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετέ τα μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.
  3. Προσθέστε την πατάτα και σοτάρετε για μερικά λεπτά, μέχρι να αρχίσει να παίρνει ελαφριά χρυσαφί χρώμα.
  4. Προσθέστε τον αρακά, το ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, και αρκετό νερό για να καλύψει τα υλικά.
  5. Ανακατέψτε καλά τα υλικά, καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσει.
  6. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι ο αρακάς και οι πατάτες να μαλακώσουν και η σάλτσα να πήξει. Ελέγξτε το επίπεδο του νερού κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και προσθέστε περισσότερο αν χρειαστεί.
  7. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε φρέσκο θυμάρι ή άλλα μυρωδικά κατά την τελευταία φάση του μαγειρέματος.
  8. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το φαγητό να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε.

Ο αρακάς με πατάτες στην κατσαρόλα συνήθως σερβίρεται ζεστός, μπορείτε να τον συνοδεύσετε με φέτες λεμονιού και φρέσκο ψωμί για πρόσθετη γεύση. Καλή όρεξη!

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top