Κουκιά μαυρομάτικα με αγριόχορτα στην κατσαρόλα - Cook For All
Κουκιά μαυρομάτικα με αγριόχορτα στην κατσαρόλα

Κουκιά μαυρομάτικα με αγριόχορτα στην κατσαρόλα

Υλικά!!!

  • 500 γραμμάρια κουκιά μαυρομάτικα
  • Αγριόχορτα (όπως τσουκνίδα, βλήτα, ζοχοί, ή άλλα προτιμώμενα)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • Χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Νερό

Εκτέλεση!!!

 

  1. Αν χρησιμοποιείτε φρέσκα κουκιά, βουτήξτε τα σε νερό για 8-10 ώρες πριν το μαγείρεμα. Αν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένα κουκιά, αφήστε τα να ξεπαγώσουν.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, θερμάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  3. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετέ τα μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.
  4. Προσθέστε τα κουκιά στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  5. Προσθέστε τα αγριόχορτα και ανακατέψτε ξανά για να συνδυάσετε όλα τα υλικά.
  6. Προσθέστε το ντοματοπελτέ και αρκετό νερό για να καλύψει τα υλικά.
  7. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά την προτίμησή σας.
  8. Αφήστε το φαγητό να βράσει, καλύψτε την κατσαρόλα και μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία. Αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 40-50 λεπτά, μέχρι τα κουκιά να μαλακώσουν και η σάλτσα να πήξει. Ελέγξτε το επίπεδο του νερού κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και προσθέστε περισσότερο αν χρειαστεί.
  9. Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε τον χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι. Ανακατέψτε καλά.
  10. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το φαγητό να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε.

Τα μαυρομάτικα με αγριόχορτα στην κατσαρόλα συνήθως σερβίρονται ζεστά, μπορείτε να τον απολαύσετε με φέτες λεμονιού και φρέσκο ή ψημένο ψωμί για πρόσθετη γεύση. Καλή όρεξη!

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top