Εύκολη μηλόπιτα με 5 υλικά - Cook For All
Εύκολη μηλόπιτα με 5 υλικά

Εύκολη μηλόπιτα με 5 υλικά

Η μηλόπιτα είναι ένας κλασικός γευστικός συνδυασμός που αποπνέει ζεστασιά και άρωμα. Με μόλις 5 υλικά, αυτή η εύκολη συνταγή μηλόπιτας είναι η τέλεια λύση για ένα γρήγορο, γλυκό επιδόρπιο που μυρίζει σπιτικότητα. Απολαύστε τη ζεστή, σερβίροντάς τη με ένα μπάλειο παγωτό βανίλιας για μια εμπειρία γεύσης που θα σας κάνει να αισθανθείτε σαν στο σπίτι. Ακολουθώντας αυτήν την απλή συνταγή, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα γλυκό, τραγανό γεύμα που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.
Τι ωραιότερο να συνοδεύσει τον απογευματινό καφέ μας από ένα ζεστό κομμάτι μηλόπιτας. Η συγκεκριμένη είναι απλή και οικονομική. Τη σερβίρουμε ζεστή με παγωτό βανίλια για επιπλέον απόλαυση.

Υλικά

(για ένα ταψί 22 εκ.)
– 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη συν έξτρα για πασπάλισμα
– 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 κ.γ. κανέλα
– 6 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
– 2 φύλλα ζύμης για τάρτα

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα ταψί για τάρτες 22 εκ.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και την κανέλα. Προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε με ένα μεγάλο κουτάλι μέχρι να καλυφθούν καλά.
3. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε το ένα φύλλο ζύμης. Το μεταφέρουμε προσεκτκά στη βουτυρωμένη ταρτιέρα και το στρώνουμε, αφήνοντας λίγο να εξέχει στις άκρες. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τα μήλα.
4. Το δεύτερο φύλλο το κόβουμε σε λωρίδες και τις τοποθετούμε πλέκοντας τες. Διπλώνουμε τη ζύμη που προεξέχει πάνω στις άκρες του πλέγματος.
5. Αλείφουμε την επιφάνεια και τις άκρες με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε προαιρετικά με ζάχαρη, αν θέλουμε πιο γλυκιά και τραγανή την επιφάνεια.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50-55 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Η Συνταγή είναι από Νασια τσουραπακη-κιαχτυπη – “ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΈΣ 🎂🍒🍅🍆🍋ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ 🥑🥕🍄ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ!🥕🍑🍐🍕🍟”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top