Κεικ καροτου - Cook For All
Κεικ καροτου

Κεικ καροτου

Η Συνταγή είναι από την Μαρινα Μισαηλιδου – Ομάδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά!!!

4 αυγα
250 γρ. ζαχαρη (εγω εβαλα καστανη)
1 καψουλα βανιλια
200 ml σπορελαιο
1 φακ.μπεικιν
1 πρεζα αλατι
300 γρ.καροτο τρυμενο
100 γρ. καρυδι αλεσμενο
2 κ.γ. κανελα
1/2 κ.γ.κοφτο γαρυφαλλο
1/2 κ.γ.κοφτο μοσχοκαρυδο.
400 γρ.αλευρι γ.ο.χ.
Κρεμα τυριου
100 ml φυτικη σαντυγι (η γνωστη πρασινη με το χωνι)
3 κ.σ.τυρι κρεμα.

Εκτέλεση!!!

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη το αλατι και την βανηλια να γεινουν κρεμα κατοπιν ριχνουμε το λαδι και τα υπολοιπα υλικα .
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους περιπου1 ωρα .
Εαν θελετε χτυπατε και κρεμα τυρι και σχιματιζετε ροζετες στην επιφανεια του παει πολυ.🥕😋🥕😋🥕😋
Γινεται αφρατο μελωμενο πεντανοστιμο .🥕🥕🥕🥕🥕😋😋😋😋😋👩‍🍳👩‍🍳👩‍🍳👩‍🍳


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top