Σπιτική λεμονάδα με στέβια - Cook For All
Σπιτική λεμονάδα με στέβια

Σπιτική λεμονάδα με στέβια

Η Συνταγή είναι από Νικολαιδης Γιωργος, Ομάδας “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ”.

Σπιτική λεμονάδα με στέβια: Εύκολη homemade δροσιά με τα βασικότερα tips!

Υλικά!!!
Συστατικά για 8 φλιτζάνια τελικού προϊόντος (200mlx8)
-1 1/2 φλιτζάνια φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού (8-10 ζουμερά λεμόνια)
-40 σταγόνες στέβια SlimFix
-6 φλιτζάνια νερό
-πάγο
Εκτέλεση!!!
Ρίξτε τον χυμό λεμονιού σε μια κανάτα. Ανακατέψτε τη στέβια στον χυμό λεμονιού και συνεχίστε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως η στέβια στον χυμό. Προσθέστε το νερό και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε πάγο και, προαιρετικά, λίγα φύλλα δυόσμου. Μπορείτε επίσης, για πιο πικάντικη γεύση, να προσθέσετε λίγο τζίντζερ σε σκόνη. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.
*Είναι σημαντικό να ανακατέψετε πρώτα τον χυμό λεμονιού και τη στέβια, πριν προσθέσετε το νερό. Η οξύτητα του χυμού λεμονιού διασπά τη στέβια γρήγορα και επιτρέπει την ομαλή διάλυσή της, ώστε να δώσει μια ανάλαφρη, γλυκιά γεύση.
*Υπάρχει πάντα η δυνατότητα να φτιάξετε μια υπέροχη ροζ λεμονάδα με στέβια, χρησιμοποιώντας φράουλες. Πώς;
Βάζετε τις φράουλες σε ένα multi και χτυπάτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν, σταματώντας και «ξύνοντας» τις πλευρές περιστασιακά, για περίπου 1 με 2 λεπτά. Σε μια μεγάλη κανάτα ανακατεύετε μαζί τον πουρέ φράουλας, τον χυμό λεμονιού και τη στέβια. Μετά προσθέτετε νερό και πάγο. Σε αυτή την περίπτωση όμως, η διατροφική σύσταση του τελικού αποτελέσματος αλλάζει, καθώς ο πουρές φράουλας προσθέτει και σε θερμίδες και σε υδατάνθρακες. Οπότε πλέον δε μιλάμε για ένα ρόφημα που μπορεί να καταναλωθεί άφοβα, αλλά για ένα υπέροχο (αλλά σοβαρά υπολογίσιμο από άποψη υδατανθράκων) smoothie που μπορεί να μην έχει επιπλέον ζάχαρη, διατηρεί όμως όλα τα φυσικά σάκχαρα του φρούτου

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top