Λαχταριστό ψωμί χωρίς μαγιά - Cook For All
Λαχταριστό ψωμί χωρίς μαγιά

Λαχταριστό ψωμί χωρίς μαγιά

Δεν χρειάζεται ζύμωμα ή φούσκωμα και μπορείτε να το φτιάχνετε κάθε μέρα.

Υλικά

(Τα υλικά είναι μετρημένα με μεζούρα των 100 ml.)
– 3 μεζούρες αλεύρι γοχ
– 2 μεζούρες αλεύρι ολικής αλέσεως
– 2 μεζούρες νιφάδες βρώμης
– 2 κγλ μαγειρική σόδα
– 1 κγλ αλάτι
– 450 ml ξυνογαλο
– 1 μεζούρα σιρόπι πηχτό ή μέλι ή σιρόπι από γλυκό του κουταλιού
– 1 μεζούρα λιμαροσπορο αναμεικτο με ηλιοσπορο.
– Μπορείτε επίσης να βάλετε μέσα σταφίδες ή άλλο αποξηραμένο φρούτο, καρύδια κλπ.

 

Εκτέλεση

Βάλτε όλα τα ξηρά υλικά σε ένα μπολ και ανακατευψτε.
Προσθέστε το ξυνογαλο και το σιρόπι και ανακατεψτε να βραχούν καλά.
Βρεξτε και τσαλακωστε μια λαδόκολλα και ντύστε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Βάλτε το μείγμα στην φόρμα και ψήστε στον αέρα για 50 λεπτά.
Αν πάρει πολύ χρώμα σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.
Το ψωμί είναι έτοιμο όταν το τρυπάμε με οδοντογλυφιδα και βγαίνει στεγνή.
Αφήστε να κρυώσει τυλιγμενο σε μια πετσέτα κουζίνας και κόψτε μόνο όταν έχει κρυώσει εντελώς.
Θα το αγαπήσετε!!!

Η Συνταγή είναι από Evi Bit – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top