Η Συνταγή είναι από Αλέξανδρος Φούκας.
Υλικά!!!
Για την ζύμη:
• 120 γρ. νερό, χλιαρό
• 9 γρ. ξηρή μαγιά (1 φακελάκι)
• 1 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
• 230 γρ. αλεύρι, σκληρό
• 1 πρέζα αλάτι, ψιλό
• 40 γρ. ελαιόλαδο
Για την γέμιση:
• 120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
• 60 γρ. blue cheese ή ροκφόρ
• 110 γρ. τυρί κρέμα
• 125 γρ. μοτσαρέλα, νωπή
Εκτέλεση!!!
Για την ζύμη:
• Βάζουμε μέσα σε ένα μπολ το νερό, την μαγιά, την ζάχαρη, ανακατεύουμε με ένα σύρμα και αφήνουμε για 5-10 λεπτά
• Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη μας
• Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια για 5-7 λεπτά, σχηματίζουμε μια μπάλα και την τοποθετούμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ
• Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό σημείο για 1,5 ώρα περίπου
• Παίρνουμε την ζύμη από το μπολ και την ανοίγουμε σε ένα λαδωμένο ταψί σε διάμετρο περίπου 33 εκ.
Για την γέμιση:
• Βάζουμε πάνω στην ζύμη την παρμεζάνα, μετά το blue cheese και το τυρί κρέμα σε κομμάτια και ύστερα την μοτσαρέλα κομμένη σε λεπτές φέτες
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C στον αέρα για περίπου 40 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από κάτω
• Στα τελευταία 5-10 λεπτά γυρνάμε τον φούρνο στο γκριλ
• Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε 15-20 λεπτά να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε
Tips:
• Άμα βιαζόμαστε και θέλουμε να φουσκώσει γρήγορα η ζύμη, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 50°C, βάζουμε το μπολ με την ζύμη μέσα, σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε μέσα για 30-45 λεπτά