Χαλβάς κλασικός - Cook For All
Χαλβάς κλασικός

Χαλβάς κλασικός

Υλικά

– 1 ποτήρι μεγαλο (250) ml καλαμποκέλαιο η ελαιόλαδο
– 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
– 3 ποτήρια ζάχαρη (εγω έβαλα λιγοτερη)
– 4 ποτήρια νερό
– ενα κομμάτι κανέλα
– 2 βανίλιες
Διακόσμηση
– κανέλα
– καρύδια

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα μεγάλη βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί όχι να καεί.. Και προσθέτουμε το σιμιγδάλι αμέσως στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να πάρει το χρώμα που επιθυμούμε χρυσαφί είναι το ιδανικό! Έχουμε ετοιμάσει σε άλλη κατσαρόλα το σιρόπι (νερό ζάχαρη κανέλα ξυλο..και βανίλιες ) και μόλις το σιμιγδάλι έχει το επιθυμητό χρώμα προσθέτουμε το σιρόπι σιγά σιγά αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να απορροφήσει όλο το σιρόπι! Το αδειάζουμε στην φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει μόλις κρυώσει το βάζουμε σε πιατέλα πασπαλίζετε με κανέλα και βάζουμε μερικά καρύδια για διακόσμηση! (Εγω το έβαλα σε ταψί και το έκοψα σε κομμάτια αυτή τη φορά το ήθελα για κέρασμα!!)
Καλή επιτυχία!!

Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top