Πατάτες βαρκούλες με κοτο-κεφτεδάκια & μοτσαρέλα - Cook For All
Πατάτες βαρκούλες με κοτο-κεφτεδάκια & μοτσαρέλα

Πατάτες βαρκούλες με κοτο-κεφτεδάκια & μοτσαρέλα

Η Συνταγή είναι από Maria Mavrovouniotou της ομάδας “οι Δικές μας Παραδοσιακές Συνταγές”

Υλικά

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ:
500gr κιμά κότας,
1 αυγό, 1κ.σ ελαιόλαδο,
λίγο μαϊντανό,
1 μέτριο κρεμμύδι,
1-2 σκελίδες σκόρδο,
3-4κ.σ φρυγανιά,
3κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό,
λίγο αλάτι,
λίγο μ. πιπέρι και
λίγο κόκκινο πιπέρι.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΆΛΤΣΑ:
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα,
1 κρεμμύδι,
1-2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά),
2-3 πιπεριές Φλωρίνης,
λίγο κόκκινο πιπέρι γλυκό,
λίγη ρίγανη,
αλάτι και
μ. πιπέρι.
Επίσης θα χρησιμοποιήσω:
Μερικά ντοματίνια,
λίγο χυμό ντομάτας,
μοτσαρέλα και
καλαμποκάλευρο για να αλευρώσω τα κεφτεδάκια.

 

Εκτέλεση

• Βάζω σ’ ένα μπολ όλα τα υλικά για τον κιμά, τα ζυμώνω και αφήνω το μείγμα να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια τηγανίζω μικρά κεφτεδάκια.
• Ψιλοκόβω τα λαχανικά μου, τα σοτάρω και φτιάχνω μία πολύ νόστιμη σάλτσα.
• Κουφώνω τις πατάτες και τις τηγανίζω.
• Σ’ ένα πυρέξ απλώνω τη σάλτσα, βάζω επάνω τις βαρκούλες, τις γεμίζω με τα κεφτεδάκια και ρίχνω από πάνω χυμό ντομάτας και μοτσαρέλα.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top