Η Συνταγή είναι από ‘Gharib Naeim – “Αγαπώ τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Οι συνταγές μας😍😍😍”.
Υλικά!!!
Παντεσπάνι
✓3 αυγά
✓ μισό φλιτζάνι ζάχαρη
✓1,5 φλιτζάνια αλεύρι
✓8 φέτες φράουλας
✓ 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
✓ Σάλτσα σοκολάτας για διακόσμηση
✓ Μισό φλιτζάνι λάδι
✓ Μισό φλιτζάνι νερό
✓1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
✓1 πακέτο βανίλια
Για την κρέμα:
✓ 3 κουταλιές της σούπας κρέμα ζαχαροπλαστικής
✓ 3 κουταλιές της σούπας γάλα
✓ 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
✓1 κρόκο αυγού
✓ 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
✓ μια κουταλιά βούτυρο
✓1 πακέτο βανίλια
✓ 50 γραμμάρια λευκής σοκολάτας
✓ 3 κουταλιές της σούπας σαντιγί
Εκτέλεση!!!
1 Χτυπάμε με μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή (τουλάχιστον 5 λεπτά). Στη συνέχεια προσθέτουμε λάδι και ζεστό νερό.
2 Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε τη ζύμη και τη βάζουμε σε φόρμα 170 βαθμών για 45 λεπτά.
Οι μετρήσεις του αλευριού και των κρόκων των αβγών γίνονται σε ένα μέτρο, τα χτυπάμε με το μίξερ, μοιράζουμε τη λευκή σοκολάτα, προσθέτουμε και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και τη βάζουμε σε κρύο μέρος.
Στάδιο διακόσμησης κέικ:
Προσθέτουμε την κρέμα στο κέικ και τη σάλτσα σοκολάτας και βάζουμε ένα κομμάτι μπανάνα με φράουλες.