Η Συνταγή είναι από Μιχαλης Αγγελοπουλος – Ομάδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά!!!
1 συσκευασία ζυμαρικών 500γρ (φιογκάκια ή ότι ζυμαρικό θέλετε)
Τριμμένο γκούντα 300γρ.
Τριμμένο ρεγγάτο 300γρ.
Μπέικον φέτες 300γρ.
Κρέμα γάλακτος 600γρ.
Εκτέλεση!!!
Βράζουμε νερό στην κατσαρόλα ρίχνουμε και 2 γενναίες κ.σ. αλάτι
Μόλις πάρει βράση το νερό μας ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας
Τα βγάζουμε 2 3 λπτ πριν γίνουν
Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά αφού το έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια…
Ίσα ίσα να βγάλει τις μυρωδιές του….
Σουρώνουμε από τα νερά τα ζυμαρικά μας και όπως είναι τα ξαναριχνουμε στην άδεια κατσαρόλα.
Ρίχνουμε μια χούφτα ρεγγάτο και μια χούφτα γκούντα
Ρίχνουμε λίγο αλατακι και πιπέρι
Ρίχνουμε και το μπέικον με το λάδι μας όπως είναι από το τηγάνι και ανακατεύουμε καλά …
Στρώνουμε με τα ζυμαρικά μας το πυρέξ τόσα ώστε να καλύψουμε τον πάτο
Ριχνουμε και τα μισά από τα τριμμένα τυριά μας
Από πάνω στρώνουμε όλα τα ζυμαρικά μας και ξαναριχνουμε όλα τα τριμμένα τυριά μας ..
Τελειώνουμε με την κρέμα γάλακτος να πάει παντού…
Εγώ στο τέλος έβαλα και μια πινελιά με φέτες κασέρι…..
Σε προθερμασμενο φούρνο 200 βαθμούς στον αέρα ψήνουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από πάνω…..
Περίπου 35 με 40 λπτ χρειάζεται
Είναι απλή γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή