Η Συνταγή είναι από Αικατερινη Παπαλιαρη – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Υλικά!!!
Ένα ποτήρι αλεύρι
Ένα ποτήρι ζάχαρη καστανή
Δύο ποτήρια νερό κρύο
Κανέλλα.
Μισό ποτήρι βούτυρο.
Εκτέλεση!!!
Λιώνω το βούτυρο και προσθέτω το αλεύρι και καβουρντίζω μέχρι να πάρει χρώμα κανέλας σε πολύ σιγανή φωτιά..
Όταν είναι έτοιμο προσθέτω και ανακατεύω καλά την ζάχαρη στο τέλος το νερό ανακατεύω συνέχεια να μην σχολιάσει μέχρι να ξεκολλάει στον πάτο να μπορώ να πάρω κουταλιές να το φορμάρω..
Από πάνω κανέλα….
Προερετικά πριν το αλεύρι καβουρντίζω κουκουνάρι, αμύγδαλο σε μικρά κομμάτια η καρύδια……