Η Συνταγή είναι από Σοφια Παπαδοπουλου – “Μαγειρικη ζαχαροπλαστικη και βοτανα”.
Υλικά!!!
4 αυγα.
2 κουπες αλευρι .
1 κουπα γαλα .
Μιση κουπα ζαχαρη.
2 μπεικιν παουντερ.
1 βανιλια .
Μισο κουταλακι αλατι .
Τριμα απο μισο λεμονι η αμα θελουμε πορτοκαλι.
Εκτέλεση!!!
Σε ενα μπολ χτυπαμε τα αυγα ,την ζαχαρη ,το γαλα και στο τελος το αλευρι μαζι με το μπεικιν την βανιλια και το λεμονι.
Αφηνουμε 5 με 10 λεπτα να ξεκουραστη. Σε ενα τηγανι βαζουμε ηλιελαιο και αφηνουμε
να καψει ,κατοπι περνουμετον χυλο με ενα κουταλι σουπας και τυγανιζουμε και απο τις δυο μεριες .Προσεχουμε να μην μας καουν.Μπορουμε να τα φαμε με μελι η ζαχαρη .