Μανιταρόσουπα - Cook For All
Μανιταρόσουπα

Μανιταρόσουπα

Υλικά

για 4 πιάτα
– 250 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα
– 5 φύλλα μαρούλι
– 1 κρεμμύδι ξερό
– 2 κρεμμυδάκια φρέσκα μαζί με τα φύλλα τους
– 1 κουταλιά της σούπας άνηθο
– 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
– 2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
– 1 κουτ σούπας Βούτυρο
– 1 Κνορ λαχανικών
– 1 αυγό
– 1 λεμόνι
– αλάτι
– πιπέρι
– 1 κουτάλια του γλυκού αλεύρι η κορν φλάουρ

 

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε τα φύλλα από το μαρούλι και τα ζεματάτε για να φύγει η πικράδα τους, μόλις μαραθούν τα παίρνετε και τα βάζετε μέσα σε ένα μπλέντερ Επίσης μέσα στο ιδιο μπλέντερ προσθέτετε τα μανιτάρια σε κομμάτια τα κρεμμύδια τον άνηθο τον μαϊντανό και τα αλέθεται καλά να γίνει ένας πολτός, στην συνέχεια παίρνετε μία μικρή κατσαρόλα και βάζετε λίγο ελαιόλαδο και το βούτυρο, μόλις κάψουν τσιγαρίζετε όλα τα παραπάνω υλικά που έχουν γίνει ένας χυλός και προσθέτετε την κνορ λαχανικών και το αλάτι !!
Ρίχνετε νεράκι περίπου 5 με 6 ποτήρια του νερού αφήνετε να βράσει καλά ή σούπα!! δοκιμάζετε και αν σας ικανοποιεί η γεύση χαμηλώνετε τη φωτιά στο 1 και μέσα σε ένα ποτηράκι με λίγο νερό διαλύετε το αλεύρι και το ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε !!
Σβήνετε την φωτιά και χωρίς να πάρετε την κατσαρόλα από την φωτιά, χτυπάτε ένα αυγό μαζί με τον χυμό από ένα λεμόνι χτυπάτε καλά και παίρνετε ζωμό από τη σούπα και ανακατεύετε, στην συνέχεια ρίχνετε το αυγολέμονο στη σούπα και σερβίρεται καυτή!!

 

Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top