Τραγανή μπουγάτσα τυρόπιτα - Cook For All
Τραγανή μπουγάτσα τυρόπιτα

Τραγανή μπουγάτσα τυρόπιτα

Υλικά

– 1 πακέτο σφολιάτα
Για τη γέμιση:
– 500 γραμμάρια φέτα
– 1/2 λίτρο γάλα
– 100 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Για τη γέμιση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και το σιμιγδάλι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για να γίνει κρέμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την τριμμένη φέτα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε ώσπου να ενσωματωθούν. Αφήνουμε στην άκρη και βάζουμε από πάνω ένα καπάκι.
Όταν κρυώσει η γέμιση μας και αφού έχουν ξεπαγώσει τα φύλλα σφολιάτας, σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, (αφού το ανοίξουμε λίγο ακόμα με τον πλάστη) και απλώνουμε τη γέμιση. Έπειτα προσθέτουμε και το άλλο φύλλο σφολιάτας και κλείνουμε γύρω γύρω, για να μη βγει από τα τοιχώματα η γέμιση μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς, αντιστάσεις για περίπου 20-30 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.
Όταν βγει από τον φούρνο, κόβουμε σε μικρά κομματάκια (όσα θέλουμε) και σερβίρουμε.

Η Συνταγή είναι από Σταυρούλα Χρυσοβαλαντω Τζιανταρίδου – “Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική στο σπίτι!!!”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top