Η Συνταγή είναι από Δέσποινα Χελιωτη της ομάδας “ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΟΛΑΣΗ (ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΕΛΙΩΤΗ)”.
Υλικά
1 μισή νεροποτηρο ελαιόλαδο
1 νεροποτηρο ζάχαρη
1 νεροποτηρο χυμό πορτοκάλι
1 νεροποτηρο λευκό κρασί
μισό νεροποτηρο σόδα υγρή
2 κουταλιές της σούπας μπεικιν παουντερ
μισό κουταλάκι σόδα σκόνη
1μιση κιλό αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Ζυμωνω όλα τα υλικά πλάθω, βουτάω στο σουσάμι και ψήνω στους 170βαθμους για 30 λεπτά!!! Έχουν ουδέτερη γεύση και δεν είναι πολύ γλυκά λόγω του κρασιού εάν θέλετε προσθέστε λίγο παραπάνω ζάχαρη!!