Σκαλτσούνια ή λυχναράκια - Cook For All
Σκαλτσούνια ή λυχναράκια

Σκαλτσούνια ή λυχναράκια

Υλικά

για την ζύμη
– 150 γρ. Ζάχαρη άχνη
– 100 ml. ελαιόλαδο
– 100 γρ. βούτυρο
– 100 ml. Χυμό πορτοκάλι
– 100γρ. Γιαούρτι στραγ.
– 1 αβγο
– 1 κρόκο αυγού
– 1κ. σ. χυμό λεμονιού
– 1κ.σ. μπεκιν παουδερ
– ξύσμα πορτοκαλιού η ξύσμα λεμονιού
– 1κ.γλ.κανελα
– βανίλια
– 1 κιλό αλεύρι μαλακό
– 1/2 κ. γλ. αλάτι
για την γέμιση
– 11/2 κιλό μυζήθρα γλυκιά
– 100 γρ. μέλι
– 2 αβγά
– λίγη κανέλα
– 1/2 κ.γλ. αλάτι

 

Εκτέλεση

Για τη ζύμη ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί την με ζάχαρη, αλάτι- πολύ καλά για 2-3 λεπτά με μίξερ.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με μπεκιν παουδερ βανίλια και κανέλα.
Αφήνουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο. Καί μετά ανοίγουμε το φύλλο. Περίπου στο 0,5 η καί λίγο πιο λεπτό.
Με μία στρογγυλή φόρμα η ένα ποτήρι πιέζοντας επάνω στην ζύμη – κόβουμε.
Στην μέση βάζουμε την μυζήθρα. Καί τα κλείνουμε γύρω γύρω πιέζοντας όπως στην φωτογραφία.
Από πάνω αλείφουμε με κρόκο αυγού και 2 κουταλιές γάλα ανακατεύοντας.
Ψήνουμε στους 180 °C
Για περίπου 20 με 25 λεπτά
Άνω κάτω. Ανάλογα με το φούρνο σάς.
Όταν είναι έτοιμα μπορείτε να τα πασπαλίσετε με σκόνη κανέλας ή με μέλι!



 

Η Συνταγή είναι από Elena Buligari – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

 


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top