Η Συνταγή είναι από Spiridoulla Boubouli – “Γλυκες συνταγες”.
Υλικά
(ταψί 28)
4 κόκκινα μήλα κομμένα σε μεγάλα κυβάκια
3 μεγάλα αυγά (χωριστά κρόκοι-ασπράδια)
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. έλαιο βανίλιας
2 κ.γ κανέλα
1/2 κούπα brandy
2 κούπες ζάχαρη (όχι γεμάτες)
250 γρ. μαργαρίνη/βούτυρο
400-500 γρ. φαρινα κοσκινισμένη
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα. Εν συνεχεία χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τους κρόκους μέχρι να γίνει σαν αλοιφή. Έπειτα προσθέτουμε τη μαρέγκα και μόλις ενσωματωθεί προσθέτουμε τη βανίλια, την κανέλα, το brandy και ανακατεύουμε συνεχώς.
Τέλος προσθέτουμε σταδιακά τα μήλα και ανακατεύουμε με μαριζ από τη βάση του κάδου προς τα πάνω.
Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και κατόπιν αυτού τοποθετούμε το μείγμα του κέικ φροντίζοντας να απλωθεί ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου μία ώρα.
Αν θέλουμε διακοσμούμε το κέικ μας όταν κρυώσει με ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία!!!