Γαριδομακαρονάδα - Cook For All
Γαριδομακαρονάδα

Γαριδομακαρονάδα

Υλικά

για 6 άτομα
  • 800 γρ. κατεψυγμένες γαρίδες αποφλοιωμένες
  • 500 γρ. μακαρόνια (ολικής αν θέλουμε)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια πράσινα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτές
  • 400 γρ. ψιλοκομμένη αποφλοιωμένη ντομάτα
  • 250 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο για τη σάλτσα και επιπλέον 2 κ.σ. για το σερβίρισμα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε βαθύ τηγάνι ή πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Σοτάρουμε τα πράσινα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι για 3΄-4΄. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1΄.
  • Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και τον αφήνουμε να μαγειρευτεί για 2΄. Σοτάρουμε και την πιπεριά και σβήνουμε με το ούζο.
  • Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον χυμό ντομάτας μαζί με τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Αφήνουμε για 20΄ να βράσει η σάλτσα και στη συνέχεια ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τις κατεψυγμένες γαρίδες.
  • Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό 1΄-2΄ λιγότερο από ότι γράφει η συσκευασία.
  • Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 10΄ μέχρι να μαλακώσουν οι γαρίδες αλλά να μη σκληρύνουν. Διορθώνουμε στο αλάτι, αν χρειάζεται.
  • Σουρώνουμε τα μακαρόνια όταν είναι ακόμα αρκετά al dente, και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό του στραγγίσματος.
  • Μόλις γίνουν οι γαρίδες, ρίχνουμε τα μακαρόνια και το 1 φλιτζάνι νερό στο βαθύ τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
Kαλή σας επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι από την Maria Kolia της ομάδας Mary’s Cooking ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ).

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top