Τσουρέκια με μέλι, ζάχαρη στέβια, ταχίνι, πορτοκάλι - Cook For All
Τσουρέκια με μέλι, ζάχαρη στέβια, ταχίνι, πορτοκάλι

Τσουρέκια με μέλι, ζάχαρη στέβια, ταχίνι, πορτοκάλι

Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΟΥ🌺 live 🎥 με την Maria Kazdagli 🌺”.

Υλικά!!!

2 κεσεδάκια των 200 γρμ χλιαρό νερό
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
μισό κεσεδάκι ζάχαρη στέβια
1 κεσεδάκι αλεύρι για τσουρέκια
μισό κεσεδάκι πορτοκάλι 🍊 στιμενο και ξύσμα
2 Κουταλιές της σούπας ταχίνι
μισό κεσεδάκι ηλιέλαιο με ελαιόλαδο μαζί

Εκτέλεση!!!

2 κεσεδάκια των 200 γρμ χλιαρό νερό και 2 φακελάκια ξηρή μαγιά, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και μισό κεσεδάκι ζάχαρη στέβια με 1 κεσεδάκι αλεύρι για τσουρέκια. Ανακατεύουμε, μεμβράνη και στην σόμπα κιουμτελ επάνω για. 20′ μέχρι να δω φουσκαλιτσες. Ύστερα ρίχνω μισό κεσεδάκι πορτοκάλι 🍊 στιμενο και ξύσμα, 2 Κουταλιές της σούπας ταχίνι και μισό κεσεδάκι ηλιέλαιο με ελαιόλαδο μαζί. Ανακατεύουμε. Ρίχνω και αλεύρι για τσουρέκια σιγά σιγά και ζυμωνουμε μέχρι να δω ότι σταματάω να ρίχνω άλλο αλεύρι. Λαδωνω τά χέρια μου, βάζω την ζύμη στο πάγκο και την δουλεύω λίγο με διπλώματα. Ξανά στη λεκάνη και στην ζέστη στην σόμπα κιουμτελ επάνω με μεμβράνη για 2 μισυ ώρες. Ενδιάμεσα έκανα άλλες δύο φορές διπλώματα. Ύστερα χωρίζω σέ μπαλιτσες την ζύμη. Πλάθω και βάζω ενδιάμεσα κομμάτια από σοκολάτα 🍫 γάλακτος στέβια και από λίγες μαύρες σταφίδες, σκεπάζω με την υπόλοιπη ζύμη, τοποθετώ σε φόρμες περιμένω λίγο για 40′ και ύστερα ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να ψηθούν με το ανάλογο χρώμα. Αεροθερμο φούρνο. Επίσης έριξα πριν ψηθούν από λίγο αμύγδαλο φιλέ και σουσαμακι.. και χάμω στο φούρνο ένα μικρό ταψακι με νερό.. για να βγαίνει ό ατμός καθώς ψήνονται τά τσουρέκια.. Ξέχασα να σας πω, μισό κουταλάκι του κακουλέ, 1 κουταλάκι του γλυκού μαχλεπι, και μισό κουταλάκι του γλυκού μαστίχα Χίου..

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top