Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Υλικά!!!
400 gr λιγκουίνι
500 gr καλαμαράκια
2 ΚΣ κάπαρη
100 gr ελιές πράσινες μαύρες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι λευκό
2 ντομάτες
1/2 κ γ ζάχαρη
Λίγο ξύσμα λεμονιού
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
100 gr λευκό κρασί
40 gr ελαιόλαδο
Προαιρετικά λίγο τσίλι πιπεριά
Εκτέλεση!!!
( Μπορούμε να βάλουμε και 500
γραμ μύδια ) μαζί
,Έχουμε κόψει λεπτοκομμένες ροδέλες τα καλαμάρια μας και το έχουμε στεγνώσει καλά.
Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι που θα τελειώσει το φαγητό
Έχουμε ξεκινήσει με την κατσαρόλα να βράσουν τα μακαρόνια συγχρόνως
Βάζουμε το λάδι μόλις ζεσταθεί
Ρίχνουμε τα καλαμαράκια (και εάν βάλουμε μύδια) μόλις πάρουν λίγο χρώμα το κρεμμύδι το σκόρδο την πιπεριά τσίλι- να γλασαριστούν σβήνουμε με κρασί ..αφήνουμε 2-3 λεπτά και ρίχνουμε την ντομάτα μας και την ζάχαρη… Ρίχνουμε μαϊντανό ανακατεύουμε μόλις πάρουν μία δύο βράσεις παίρνουμε με την τσιμπίδα τα μακαρόνια μας από την κατσαρόλα.. να είναι βρασμένα al dente.. τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι ρίχνουμε ακόμη λίγο μαϊντανό κουνάμε καλά και ρίχνουμε μία κουτάλα νερό από τα μακαρόνια
Εάν είναι πολύ σκληρά ρίχνουμε λίγο νεράκι ακόμα.. τα αφήνουμε να μελώσουν ..ρίχνουμε λίγο λαδάκι να γυαλίσουν φρεσκοκομμένο πιπέρι και σερβίρουμε..