Η Συνταγή είναι από Καίτη Παναγιώτου – “Αγαπώ τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Οι συνταγές μας😍😍😍”.
Υλικά!!!
Ζύμη ταρτας
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασια δωματίου σε κυβάκια
4 κουταλιές ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Ένα αυγό
3-4 κουταλιές γάλα
Κρεμα πατισερι
Ένα λίτρο γάλα
250 γρ φρέσκα κρεμα
Υγρή βανίλια
80 γρ κορν φλαουερ
60 γρ αλεύρι
160 γρ ζάχαρη
4 κρόκους και ένα αυγό
Εκτέλεση!!!
Ζύμη ταρτας
Κοσκινίζω το αλεύρι και βάζω τη ζάχαρη το αλάτι και το βούτυρο και τα τρίβω με τα χέρια να πάει παντού ο βουτύρος. Προσθέτω το αυγό κτυπημενο κσι το γάλα. Ζυμώνω καλά και το βάζω σε μεμβράνη και στο ψυγείο για μια ώρα.
Την ανοίγω με το πλαστη τη βάζω σε ταρτιερα και ψήνω στους 180 για 30 λεπτά.
Βάζω σε κατσαρόλα το γάλα τη κρεμα και τη βανίλια να ζεσταθεί. Κτυπώ στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη αλεύρι και κορν φλαουερ. Τα ρίχνω σιγά σιγά και ανακατεύοντας συνεχώς μέσα στη κατσαρόλα. Ανακατεύω μέχρι να πήξει. Τη σκεπάζω με μεβρανη μέχρι να κρυώσει.
Λιώνω 200 γρ άσπρη κουβερτούρα και με ένα πινέλο αλείφω την τάρτα από έξω και βάζω καβουρδισμένα αμύγδαλα φίλε. Την υπόλοιπη την βάζω στην βάση της τάρτας.
Κόβω σε κυβάκια φράουλες και τις βάζω πάνω στην τάρτα.
Κτυπώ με το μίξερ τη κρεμα να αφρατέψει και την ρίχνω πάνω στις φράουλες. Γαρνίρω με φράουλες ακτινίδια και αμύγδαλα φίλε.