Μανιταρίτσα - σούπα μανιταριών - Cook For All
Μανιταρίτσα - σούπα μανιταριών

Μανιταρίτσα – σούπα μανιταριών

Η Συνταγή είναι από Φωτεινού Εμμανουέλα Πρότυπο Κέντρο Ευεξίας της ομάδας “Υγιεινή και απολαυστική διατροφή . Συνταγές για διαβητικούς.”

Υλικά

Για 8 μερίδες θα χρειαστείς:
1 ξερό κρεμμύδι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1κιλο λευκά ή brown μανιτάρια
2 μαρούλια
1 ματσάκι άνηθο
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1/2 ποτηράκι του κρασιού ρύζι γλασέ
1 κύβο ή ένα ζελέ λαχανικών
Χυμό από 2 μεσαία λεμόνια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κρόκους αυγού
1 κ.σ. Κορν φλάουρ
1,5 λίτρο νερό

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να σωταρουμε σε βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τα κρεμμύδια φρέσκα και χλωρά. Αφού μαλακώσουν προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα μανιτάρια και αφού μαραθούν προσθέτουμε το νεράκι ζεστό από βραστήρα και το ζωμό/κύβο. Αφού πάρει βράση το νερό κλείνω το καπάκι της κατσαρόλας και χαμηλώνω τη φωτιά για 10 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε τα μαρούλια και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά ακόμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον άνηθο και το ρυζάκι για 10-12 λεπτά (όσο λέει η συσκευασία του ρυζιού) και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο σε ένα μεγάλο μπολ χτυπώντας τους κρόκους αρχικά, το χυμό από τα λεμόνια & το ξύσμα από το λεμόνι και το κορν φλάουρ. Αφού χτυπηθούν αυτά καλά βάζουμε σιγά σιγά 4-5 κουτάλες από το ζωμό της σούπας. Έπειτα αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ μας στη σούπα και ανακατεύουμε να αυγό κόψουμε. Στο τέλος προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά βούληση.
Φαγάκι τέλειο για όλες τις εποχές!
Καλή σας απόλαυση.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top