Ζεματιστοί κουραμπιέδες - Cook For All
Ζεματιστοί κουραμπιέδες

Ζεματιστοί κουραμπιέδες

Υλικά

– 1 κιλο βούτυρο
– 6 κροκοι αυγων
– 1 1/2 φλιτζανι σιροπι
– 1 1/2 κουταλακι αμμωνια
– λιγο λεμονι
– αλεύρι οσο παρει
– 1 1/2 φλιτζανι του τσαγιου σιμιγδαλι ψιλο
– λιγα αμυγδαλα ασπρισμενα
 για το σιρόπι
– 2 κιλα ζάχαρη
– 4 ποτηρια νερο

Εκτέλεση

Χτυπαμε το βουτυρο ν’ ασπρισει καλα.Ριχνουμε τους κροκους εναν εναν και εξακολουθουμε το χτυπημα. Προσθετουμε το σιροπι, την αμμωνια με το λεμονι,το σιμιγδαλι και τελος οσο παρει αλευρι και ζυμωνουμε ωσπου να γινει μια ζυμη μαλακια. Κοβουμε απο τη ζυμη μπαλιτσες, πλαθουμε κουραμπιεδες στρογγυλους ,τους μπηγουμε στη μεση απο ενα αμυγδαλο, τους τοποθετουμε σε ταψι και τους ψηνουμε σε μετριο φουρνο.
Μολις τους βγαλουμε και οσο ειναι ακομα ζεστοι τιυς σιροπιαζουμε με το σιροπι που εχουμε στο μεταξυ ετοιμασει(οχι πολυ αραιο) και αφηνουμε να τραβιξουν.Τους τοποθετουμε σε πιατελα και σερβιρουμε.
Η Συνταγή είναι από Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top