Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Υλικά!!!
550 gr αλεύρι μαλακό
200 gr ζάχαρη
150 gr ηλιέλαιο
60 gr ελαιόλαδο
50 gr κονιάκ
1 βανίλια. – 1 πρέζα αλατι
140 gr Χυμό πορτοκαλιού
1 μεγάλο πορτοκάλι ξυσμα
1 ΚΓ μπέικιν
1/2 ΚΓ σόδα
2 ΚΓ κανέλλα
Καβουρδισμένο σουσάμι
Εκτέλεση!!!
Σε ένα μπολ βάζω τα 500 gr αλεύρι -κρατάω τα 50 για το τέλος στο αλεύρι βάζω το
Baking -τη σόδα την κανέλα -το αλάτι. (Την σόδα την βαζω μέσα στο αλεύρι δεν Τι διαλύω μέσα στο πορτοκαλί )Ανακατεύω καλά με το σύρμα Σε άλλο μπολ βάζω πορτοκάλι χυμό λάδι -ζάχαρη -βανίλια .κονιάκ Ανακατεύω καλά με σύρμα να λιώσει η ζάχαρη και να χτυπηθεί λίγο το μείγμα χωρίς μίξερ..ρίχνω το αλεύρι σιγά σιγά μόλις ανακατευτεί καλά για να δούμε αν χρειάζεται και τα 50 γραμμάρια μπορεί να χρειαστεί και 60 γραμμάρια θα το δούμε με το χέρι θέλουμε μία μαλακή ζύμη .. ελέγχετε καλύτερα Όταν το ανακατεύουμε με το χέρι με γάντι… Βάζουμε σε ταψί λαδόκολλα ρίχνουμε σουσάμακι στον πάγκο κάνουμε ένα μέτριο κορδόνι το δουλεύουμε επάνω να πάρει το σουσάμι.. και τα κόβουμε όσο μεγάλα τα θέλουμε το οποίο σουσάμι το καβουρδίζουμε λίγο πρώτα σε χαμηλή φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι για να αφήσει τα αρώματα του γιατί δεν είναι ακριβώς το ίδιο όταν το βάζουμε στα κουλουράκια ώμο… Ψήνουμε στους 170 αέρα σε προθερμασμένο φούρνο.. μόλις θα δούμε και ροδίσουν ωραία τα βγάζουμε και τα βάζω μέσα σε μπολ . Όχι στη σχάρα … Κάνουμε ότι σχέδιο θέλουμε.. εμένα με βολεύει το μπαστούνι Γιατί κόβονται γρήγορα Καλά είναι να μην είναι πολύ χοντρό το μπαστούνι ….πραγματικά είναι εξαιρετικά