Υλικά
8 μελιτζάνες αργίτικες
4 πράσινες και 4 κόκκινες πιπεριές κομμένες μεγάλες λωρίδες
ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
μπόλικο μαϊντανό
βασιλικό
λίγο κίμινο
4 φρέσκιες πολτοποιημένες ντομάτες
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλενουμε 8 μελιτζάνες αργίτικες και 4 πρασινες και 4 κοκκινες πιπεριές κομμένες μεγάλες λωρίδες!
Κοβουμε σε λωρίδες τις μελιτζάνες και τις βαζουμε σε μπωλ με νερό και αλατι για 30 λεπτα!
Σε κατσαρόλα βάζουμε λιγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε 3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες και 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη για 3-4 λεπτά!
Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις ανακατεύουμε συνέχεια μεχρι να μαλακώσουν!
Προσθέτουμε τις στυμμενες μελιτζάνες, μπόλικο μαιντανό, βασιλικό, λιγο κυμινο, 4 φρεσκιες πολτοποιημενες ντομάτες, αλατι και πιπερι!
Σειουμε την κατσαρολα, ωστε να πανε οι ντομάτες παντου!
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει και χαμηλωνουμε την φωτια και το βράζουμε για 30 λεπτά ή μεχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μεινουν με το λαδι του!
Η Συνταγή είναι από Fotini Bahatouri – Ομάδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.