Υλικά
– 1φλ. ηλιέλαιο ή 250γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
– 1,1/2φλ. ζάχαρη
– 5 αυγά
– 3 κγ.μπέικιν πάουντερ
– 1 βανίλια
– 4κ.σ. κακάο
– 2 κ.σ.νουτέλα και ακόμη 1κς.για επικάλυψη
– λίγο κονιάκ
– ξύσμα από ένα πορτοκαλί
– 1/2φλ.γαλα
– 1/2φλ.χυμό πορτοκάλι ή(1 φλ. γάλα ή 1φλ.χυμό πορτοκάλι ή 1φλ.χυμό μανταρίνι)
– 3,1/4 φλ.αλευρι
– λίγη τρούφα ή αμύγδαλα
Για το γλασο:
– 1/3φλ.γάλα
– 300γρ.κουβερτούρα γάλακτος
– 1 κς. ηλιέλαιο
Τα λιώνουμε σε Μπεν μάτι
Εκτέλεση
Χτυπάμε το ηλιέλαιο (βούτυρο) με την ζάχαρη καλά να αφρατεψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά και τα χτυπάμε καλά.
Μετά την βανίλια, κονιακ
και το ξύσμα από το πορτοκάλι,χυμό πορτοκαλιού.
Σε ένα άλλο δοχείο ετοιμάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα κοσκινιζουμε.
Τα προσθέτουμε στο μείγμα εναλλάξ με το γάλα Οταν είναι έτοιμο βάζουμε τα 2/3 σε μια λεκάνη, στο υπόλοιπο βάζουμε το κακάο και το χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να πάει παντού το κακάο.
(αν πείξει πολύ βαζουμε 2κς γάλα)
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα .
Βάζουμε εναλλάξ άσπρη ζύμη, καφέ, για τρείς φορές και σκορπάμε την νουτελα σε διαφορά σημεία
ή βαζουμε στην μέση το 1/3 που είναι με κακαο και ανακατεύουμε με ένα
ξυλάκι για σουβλάκι ή με πιρούνι .
Προθερμάινουμε το φούρνο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς, ψήνομε για μια ώρα.
Όταν ψηθεί το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το γλάσο μας.
Σε Μπεν Μαρί βάζουμε την κουβερτουρα ,με 1 κς.νουτέλα,το γαλα και ηλιέλαιο
και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθει!
Τέλος περιχύνουμε το περιχύνουνε στο κέικ.
Αν θέλουμε βάζουμε λιγη τρούφα ή αμύγδαλα φιλέ.Είναι τέλειο!!!
Καλή επιτυχία !!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “Αγαπώ τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Οι συνταγές μας😍😍😍”.