Η Συνταγή είναι από Gharib Naeim – “Μαγειρεύουμε με την Λίτσα”.
Υλικά
Λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα των τηγανιτών
Για να ετοιμάσετε τη ζύμη:
½ κιλό αλεύρι
1 ½ φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας μαγιά στιγμής
Για να ετοιμάσετε τη γέμιση:
½ κιλό σπανάκι
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μια πρέζα μαύρο και κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση
1- Πλένουμε καλά το σπανάκι, το κόβουμε και το στραγγίζουμε εντελώς από το νερό, και το αφήνουμε στην άκρη.
2- Βάζουμε το χλιαρό νερό σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
3- Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύουμε, στη συνέχεια ζυμώνουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι σταδιακά μέχρι να γίνει μια ζύμη που δεν κολλάει.
4- Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ζυμωθεί σε ζεστό μέρος για περίπου μία ώρα.
5- Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί, μετά προσθέτουμε το σπανάκι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει.
6- Σχηματίζουμε μπαλάκια από τη ζύμη, την τεντώνουμε, βάζουμε γέμιση στο ένα μισό, διπλώνουμε από πάνω το άλλο μισό και κλείνουμε σφιχτά την πίτα από τις άκρες.
7- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ποσότητα και μετά βάζουμε τα pancakes στο ταψί μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές