Υλικά
500 γρ κρέμα γάλακτος 35%λιπαρα
250 γρ τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά (light)
350 γρ γάλα ζαχαρουχο( λίγο λιγότερο από ένα κουτάκι)
100 γρ γάλα φρέσκο
1 βανίλια
μια πρέζα αλάτι
150 γρ διάφορα φρουι- γλασε ή γλυκα του κουταλιού με το σιροπάκι τους.
50 γρ αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμενο.
Εκτέλεση
Αρχικά κόβουμε σε μικρά καρέ τα φρούτα μου , τα οποία δεν τα στραγγίζουμε ιδιαίτερα. Το θέλουμε το σιροπάκι τους.
Αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και το χτυπάμε να αφρατέψει ελαφρώς ( να σπάσουν η σβόλοι του).
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος βροχηδον συνεχίζοντας το χτύπημα ,σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει το μίγμα σαν πηχτο γιαούρτι.
Προσθέτουμε το ζαχαρουχο βροχηδον , το αλάτι , τη βανίλια και τέλος το φρέσκο γάλα λίγο λιγο.
Θα έχουμε μια αφράτη κρέμα όχι όμως πάρα πολύ σφιχτή όπως η σαντυγι.
Με μια μαριζ προσθέτουμε τα φρουι γλασε που έχουμε ψικοκοψει μαζί με το σιροπάκι τους και ανακατεύουμε απαλά.
Βάζουμε σε μεταλλικό μπολ πασπαλιζουμε με καβουρδισμενο αμύγδαλο κλείνουμε και βάζουμε στην κατάψυξη.
Αφήνουμε 4-5 λεπτά εκτός κατάψυξης και
σερβίρουμε με επιπλέον αμύγδαλο καβουρδισμένο και μπισκοτάκια παγωτού.
Εσείς αν θέλετε μπορείτε να βάλετε το αμύγδαλο μέσα στο παγωτό.