Γλυκό Του Κουταλιού Καρυδάκι - Cook For All
Γλυκό Του Κουταλιού Καρυδάκι

Γλυκό Του Κουταλιού Καρυδάκι

Η Συνταγή είναι από Γιάννης Αραμπατζής – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης!!!!!”.

Υλικά!!!

1 κιλό καρυδάκια
1,5 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 κανελοξυλο
10-15 γαρύφαλλα
Λίγη λεμονόφλουδα ,
χυμό ενός λεμονιού
2 κουταλιές σούπας μέλι

Εκτέλεση!!!

Σε όλη τη διαδικασία από την αρχή, μέχρι το τέλος φοράμε γάντια για να μη βάψουμε τα χέρια μας
Πλένουμε τα καρυδάκια και αφαιρούμε τις άκρες.
Με ένα πιρουνάκι τα τρυπάμε παντού ή με ένα μυτερό μαχαίρι. Αν δε τρυπιούνται έχει αρχίσει να σχηματίζεται το τσόφλι .
Τα βάζουμε να βράσουν σε κατσαρόλα με άφθονο νερό για 10 λεπτά. Αδειάζουμε το νερό , στραγγίζουμε τα καρυδάκια και επαναλαμβάνουμε άλλες δυο φορές τη διαδικασία βράζοντας όμως από πέντε λεπτά τη κάθε φορά .Χύνουμε το τελευταίο νερό και τα βάζουμε σε κρύο νερό για 24 ώρες αλλάζοντας το 3-4 φορές. Δοκιμάζουμε αν έχουν ξεπικρίσει δαγκώνοντας ένα καρυδάκι.
Τα παίρνουμε μετά ένα ένα και τα τρίβουμε ελαφρά για να φύγει η μεμβράνη, προσέχοντας να μην τα χαλάσουμε η τα ξύνουμε απαλά με ένα μαχαίρι αν η μεμβράνη δε φεύγει εύκολα . Τα πλένουμε τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε 3-4 ώρες να φύγει η υγρασία.
Ξεκινάμε να φτιάχνουμε το σιρόπι, βάζοντας τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν μαζί με το ξύλο κανέλλας, τα γαρύφαλλα και την φλούδα από το λεμόνι για 5-7 λεπτά και προσθέτουμε τα καθαρισμένα καρυδάκια μέσα.
Βράζουμε για 10 λεπτά με κλειστό καπάκι σε μέτριας έντασης φωτιά . Σβήνουμε το μάτι ι και το αφήνουμε στο σιρόπι για 24 ώρες
. Την επόμενη προσθέτουμε το μέλι και δένουμε οριστικά το γλυκό .
Όσο το γλυκό μας βράζει αφαιρούμε τον αφρό . Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού πριν σβήσουμε το μάτι και το βάζουμε ζεστό σε αποστειρωμένα βάζα

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top