Υλικά
Για τη ζύμη
– 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 φακελάκι ξερή μαγιά
– 1κ,σ αλάτι
– 1 κουταλάκι ζάχαρη
– Νερό χλιαρό όσο πάρει περίπου 550_600 ml
Για τη γέμιση:
– 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
– 100 γρ, βούτυρο λιωμένο
– ½ κιλό φέτα
– 1 αυγό
– σουσάμι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε με τα υλικά μας μία ζύμη μέτρια προς μαλακιά, όσο ο λοβός του αυτιού μας, Θα μαλακώσει όταν φουσκώσει, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
Ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο με τα χέρια μας, λαδώνουμε καλά, με το μείγμα βούτυρο λιωμένο με το ελαιόλαδο, κάνουμε στο κέντρο μία τρύπα με τα δάχτυλά μας, χαράζουμε από το κέντρο προς τα έξω.
Αν θέλουμε για ευκολία χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και κάνουμε δύο στριφτάρια, όπως βολεύει τον καθένα…
Απλώνουμε αρκετό τυρί τριμμένο και αρχίζουμε να ρολάρουμε από μέσα προς τα έξω.
Κάνουμε ένα μακρύ στριφτάρι ,το βάζουμε σε ένα ταψί λαδωμένο καλά και το αλείφουμε με όσο λάδι-βούτυρο μας περίσσεψε.
Αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει.
Το περνάμε με 1 αυγό αφού το χτυπήσουμε με λίγο νεράκι με ένα πινέλο ,
Ρίχνουμε μπόλικο σουσάμι.
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 180 στον αέρα, για 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.