Κέικ πορτοκαλιού νηστίσιμο - Cook For All
Κέικ πορτοκαλιού νηστίσιμο

Κέικ πορτοκαλιού νηστίσιμο

Υλικά

Φόρμα 22εκ.

– 2 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (400 ml)
– 1 μέτριο πορτοκάλι
– 2 φλιτζάνια ζάχαρη (380 γρ)
– 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο (170 ml)
– 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (450 γρ)
– 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
– 3 βανίλιες

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και αλευρώνεις μια στρογγυλή φόρμα κέικ.
Στύβεις το πορτοκάλι και παίρνεις το χυμό του. Κρατάς και το ξύσμα του.
Σε ένα μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικιν και το αλάτι.
Ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αδειάζεις το μείγμα στη φόρμα και το ψήνεις με τις αντιστάσεις του φούρνου, για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
(Το ψήσιμο γίνεται και με αέρα του φούρνου στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά).
Αφήνεις το κέικ να κρυώσει και το ξεφορμάρεις.
Πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη ή σιρόπι πορτοκαλιού.

Η Συνταγή είναι από Despina Monopaulidou – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης!!!!!”. (όσο αφορά τα υλικά)

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top