Ελιόψωμο της γάστρας χωρίς ζύμωμα - Cook For All
Ελιόψωμο της γάστρας χωρίς ζύμωμα

Ελιόψωμο της γάστρας χωρίς ζύμωμα

Υλικά

– 500 γραμ αλεύρι γοχ
– 1 φακελάκι μαγιά ξερή-
– 340_360 γραμ νερό βρύσης
– 3 κουταλιές λάδι
– 1 κουταλιά σούπας οχι πολυ γεμάτη αλατι
– 1 κουτ γλυκού ζάχαρη
– 1 κούπα ελιές ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

Βάζω όλα τα υλικά (εκτός απ τις ελιές) σε μπολ με καπάκι, ανακατεύω με μαριζ η κουτάλι καλά σκεπάζω και βάζω στο ψυγείο για 12-14 ώρες! Εγώ το κάνω το βράδυ και το ψήνω το πρωί! Ανάβω τον φούρνο στους 250 βαθ και βάζω μέσα την γάστρα με το καπάκι της άδεια για 15-20 λεπτά! Βγάζω την ζύμη απ το ψυγείο, βάζω τις ελιές κομμένες στην μέση και ανακατεύω!Αλευρωνω λίγο τον πάγκο της κουζίνας και βάζω την ζύμη! Παίρνω με την μαριζ από κάτω και φέρνω την ζύμη στο κέντρο της! Το κάνω αρκετές φορές και την βάζω σε λίγο αλεύρι με τα διπλώματα προς τα κάτω για 5 λεπτά! Βγάζω την γάστρα (με προσοχή γιατί καίει πολυ )βάζω την ζύμη με τα διπλώματα προς τα πάνω κατεβάζω τον φούρνο στους 180 βαθ( έτσι το κάνω στον δικό μου φούρνο)και ψήνω για 40 λεπτά! Βγάζω το καπάκι και ψήνω αλλά 20-30 λεπτά! Ο καθένας ξέρει τον φούρνο του και το ψήνει ανάλογα!

Η Συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top