Γλυκό με μερέντα - Cook For All
Γλυκό με μερέντα

Γλυκό με μερέντα

Υλικά

Γειά το σιρόπι
– 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
– 1 1/2 ποτήρι νερό
– 3 κ σ κακάο
– 1 βανιλια
– 300 γρ σαβαγιαρ
– 1 μερεντα
– 600 ml κρέμα γάλακτος
– 250γρ μασκαρπόνε
– 4 κσ ζάχαρη άχνη
– 1 σφινάκι λικέρ
– 1 βανιλια
– 120 γρ φουντούκια
– Ασπρη και γάλακτος σοκολατα..

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε το σιρόπι
Το βράζουμε 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.. Ζεσταίνουμε την μερεντα στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό και κάτι..να γίνει ρευστή..Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι..
Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τέλος βάζουμε το μασκαρπόνε με το λικέρ και την άχνη..και τέλος την βανιλια ..βάζουμε στο ψυγείο..
Καβουρδίζουμε τα φουντούκια και τα σπάμε στο μουλτι..Οχι να γίνουν σκόνη…
Συναρμολόγηση
Πέρνουμε ένα μετριο πυρέξ και βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα μέσα στο κρύο σιρόπι με γρήγορες κινήσεις..
Μόλις καλύψουμε τον πάτο ρίχνουμε την μισή μερέντα την στρώνουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού..πρόσθέτουμε τα μισά φουντούκια
και στην συνέχεια την μισή κρέμα..βάζουμε άλλη μια σειρά σαβαγιαρ..Αφού τα βουτάμε στο σιρόπι. Την υπόλοιπη μερέντα..και τέλος την υπόλοιπη κρέμα!!
Ρίχνουμε το υπόλοιπο φουντούκι και τρίβουμε λίγη σοκολατα με τον τρίφτη..και διακοσουμε με κερασάκι εαν θέλουμε.. βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον ολη νύχτα..όσο περισσότερο το αφήνουμε τόσο καλύτερο θα γίνει!!
Έγινε πεντανόστιμο ..

Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.




Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top