Τούρτα κωκ - Cook For All
Τούρτα κωκ

Τούρτα κωκ

Υλικά

Παντεσπάνι!
– 5 αυγά
– 125γρ ζάχαρη
– 155 γρ. αλεύρι Φαριναπ
– 1κ.γ μπεικιν παουντερ
– 2 βανίλιες
– 4 κ.σ.λάδι
Για το σιρόπι
– 200 γρ ζάχαρη
– 200ml νερό
– 1 βανίλια
Για την κρέμα
– Κρέμα αραβοσίτου 40.με 50 γραμμάρια
– 500 ml γάλα
– 4 κ.σ ζάχαρη
– 1 βανίλια
– 200 ml κρέμα γάλακτος
– 1 κσ ζάχαρη άχνη..
Γλάσο
– 200γρ κουβερτούρα μαυρη
– 200 ml κρέμα γάλακτος
– 1 κ.σ λάδι

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου
Ρίχνουμε το αλεύρι με το μπεικιν αφού το έχουμε κοσκινίσει πρώτα και τέλος τις βανίλιες με το λάδι
Βουτυρώνουμε την φόρμα και ρίχνουμε το μίγμα
Ψήνουμε αντιστάσεις στους 170 βαθμούς..για 30 λεπτά περίπου!! Μόλις το βγάλουμε το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά!!
Φτάχνουμε το σιρόπι
Το βράζουμε για 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει!!
Φτάχνουμε τηην κρέμα
Με όπως αναγράφεται..
Και αφήνουμε κρειώσει καλά!!
Σκεπάζουμε με μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα ..
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τα βάζουμε στο ψυγείο…
Συναρμολόγηση…
Αφού έχει κρυώσει το παντεσπάνι το κόβουμε στην μέση..σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι..
Περνουμε την κρέμα αφού
Έχει κρυώσει πολύ καλά και ανακατεύουμε πολύ καλά με το μιχερ για λίγο να γίνει λεία..προσθετουμε την κρέμα γάλακτος με μια
Μαρίζ και ανακατεύουμε τις δυο κρέμες.. στην συνέχεια βάζουμε την κρέμα στο παντεσπάνι και βάζουμε το άλλο μισό παντεσπάνι από επάνω και σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι βάζουμε στο ψυγείο γιά μια ώρα περίπου..φτάχνουμε την Γκαναζ και ρίχνουμε επάνω στο γλυκό…το βάζουμε στο ψυγείο και αφηνουμε για μια ώρα ακόμα!! Έγινε πεντανόστιμο!!

Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top